Voor het eerst sinds September weer op kamp! Helaas gooiden de weergoden roet in het eten. De hele week al een matige weersvoorspelling, maar toch vrij aardig weer. Dat was vrijdagavond wel anders! Droog weer en harde regen wisselde elkaar in sneltreinvaart af!

Nadat alle bagage binnen lag, begonnen we gelijk maar met het spel waarbij het zomerkampthema geraden moest worden. Er moesten opdrachten gedaan worden, en als de opdrachten met succes waren afgerond, verdiende het groepje een foto.

De opdrachten waren afwisselend makkelijk en moeilijk. Een spreekwoord uitbeelden, uitdokteren hoe je een boer, een wolf, een schaap en een witlof de rivier over krijgt, stukje lopen in het donker, een rebus... Te veel om op te noemen! Hoewel vrij snel één groepje aan kop ging, kwamen naar mate het spel vorderde de groepjes steeds dichter bij elkaar. Uiteindelijk lukte het één groepje om niet alleen het thema te noemen, maar ook van het grootste gedeelte van de foto's de link te verklaren.

Geen van de groepjes heeft uiteindelijk de laatste foto (de piratenvlag) gekregen, maar één groepje kon uiteindelijk de link leggen: We gaan op piratenkamp!

Voor de mensen die nog niet alle links begrijpen (ja, ze zijn niet makkelijk)

  • Toetsenbord=>enter, enteren doen piraten als ze een ander schip overnemen.
  • Fruitmachine=>Piraten zijn gek op gokken
  • Bacardi=>Yoho, and a bottle of rum! Piraten zijn niet vies van een glaasje run.
  • CD van de Golden Earring=>Golden earring=gouden oorring, en piraten dragen er vaak één.
  • Vogel op nest=>Een kraai, op een nest, oftewel een kraaiennest
  • Valentijnskaartje=>Een kaartje voor je schat, oftewel een schat-kaartje
  • Zeilschip=>De thuisbasis van elke piraat
  • Jolly Roger=>Da's de piratenvlag

Daarna lekker naar bed. Omdat het nog niet zo laat was, hebben we een aardig tijdje geluid toegestaan. Toch kon dat niet verhinderen dat om HALF VIJF(!!!) de eerste welpen al weer wakker waren.

Na het ontbijt had de leiding het vuur inmiddels ontstoken, en was het tijd voor iets lekkers klaarmaken op het kampvuur. Men neme een appel, en boort het klokhuis eruit. Dat gat wordt gevuld met een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen. waarna de appel helemaal in aluminiumfolie gaat. Dan tien minuutjes de hete as in, en je hebt een heerlijke appel met gecaramelliseerde suiker! De kinderen lustte er wel pap van!

Daarna was het tijd voor enkele spelletjes, waaronder een lastig spelletje over ratten en katten, en daarmee werd gelijk het einde van het kamp ingeleid. Een lekker rustig begin van het kampen- seizoen!

 

En de foto's staan hier!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button