20180414 203713

Het weekend van 14 april was voor de bevers een bijzonder weekend. Voor velen was het best spannend, en niet in het minst voor de ouders! Zij waren ook uitgenodigd voor het ouder-kind kampje van de bevers. Op deze manier oefenden de bevers met slapen op de blokhut. Natuurlijk hebben we nog veel meer gedaan dan slapen! benieuwd? Klik dan op lees meer.

 

Voor het eerst sinds weken waren er zaterdagochtend geen bevers op de blokhut. Alleen hun leiding was druk met voorbereiden.De bevers zelf kwamen rond 14:00, bepakt en bezakt met slaapspullen, net als hun ouders. Na de bedden te hebben klaargelegd werd er, samen met de ouders die bleven slapen, geopend en een spel gestart. Maar he? halverwege het spel kreeg Sterre Stroom een mailtje van Professor Plof. Hij had een schilderij willen opsturen naar de bevers, maar door problemen met zijn teleporteermachine was er iets misgegaan. Hij zou de locatie van de drie onderdelen opzoeken en de bevers konden deze dan ophalen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

Na een flinke tocht en een lastige puzzel werd het eerste stuk gevonden op de kleine zandverstuiving. Het stuk lag onder een berg takken! Na het uitgraven werden deze en eer takken gebruikt om een grote hut te bouwen. Zelfs de ouders pasten erin!Toen na een tijd de honger toesloeg was het tijd voor de terugtocht naar de blokhut, waar een verassing wachtte! 

Het kookteam (lees: de explorers) waren druk bezig met de laatste puntjes op de i zetten voor een heerlijke pasta maaltijd.Vlot werd de tafel gedekt, werden de borden volgeschept en nog vlotter weer leegegeten. Terwijl de ouders uitbuikten deden de bevers de afwas en stookte de explorers het vuur nog wat op.Dat vuur was noodzakelijk voor het toetje, wat bleek te bestaan uit s'mores. Tijdens het toetje ontving Sterre een volgend mailtje over schilderijstuk nummer twee.

Deze werd zonder problemen (behalve dan wat omgewoelde grond) gevonden bij de grote eik (een beuk met identiteitsproblemen).Uit de tekst achterop deze stukken bleek dat het laatsste stuk "bij water" zou liggen, maar welk water wist niemand.Inmiddels was het ook al ruim beverbedtijd. De ouders, leiding en explorers bleven nog even nagenieten bij het vuur. Zij kropen een tijdje later ook hun bed in. 

De volgende ochtend ging de wekker al vroeg. Spullen opruimen, ontbijten, en Professor Plof maar eens mailen of hij nou al weet waar dat laatste stuk ligt! Blijkbaar had de professor zich wat verslapen door ontploffende machines en rondvliegende fietswielen?! Maar met zijn reactie konden de bevers op pad. Het laatste stuk lag bij de beek! Na wat klimmen en klauteren werd dit stuk meegesjouwd naar de blokhut.Voor de vermoeide bevers werd een film aangezet, de afwas werd in gang gezet en voor we het wisten was het kampje weer afgelopen.

De leiding telt de dagen tot het zomerkamp al af!

P.s. Benieuwd naar het schilderij? Kom langs op de blokhut!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button