Edit 12-02: Nu is Thomas' stukje wèl zichtbaar.

De Arnhemse Winterhike (AWH) is zonder twijfel een bijzonder kamp. Het is het grootste reizende kamp van de regio, met een start- en eindlocatie, en twee verschillende overnachtingslocaties. (De eerste overnachting was dit jaar alleen voor explorers). Je moet er alleen wel van houden. Dit is een kamp voor bikkels. Toch kennen de groepen in Arnhem en omgeving kennelijk genoeg bikkels om er elk jaar weer een groot feest van te maken. Het eerste verslag is binnen, van Scout Matthijs Bosman. (Volgens welingelichte bron volgt er nog meer) (Explo's?) Klik maar op de "lees meer!"

Het was eindelijk weer zover, de 18e editie van de AWH (Arnhemse Winter Hike). Het was weer een kamp wat niet niks was. Vorig jaar was het de kou maar dit jaar was het vooral de harde wind en de grote plens buien. We begonnen zaterdagmorgen bij het Nederlands Opluchtmuseum in Arnhem met als thema Hawaï dit was al anders omdat het anders 3 dagen waren (met vrijdagavond) maar dit keer was dat niet zo. De overnachting vond dit jaar plaats op Koonings Jaght in Arnhem aan de A12. Waar we ook te eten kregen en dit jaar was de boerenkool en de hete bliksem aan de beurt. De volgende dag waren ‘‘de laatste loodjes’’ zo’n 10 a 15 km lopen het eindpunt was nu toch echt wel in zicht namelijk bij het restaurant Mevrouw Tok in Ede. We hebben het met pijn en moeite gered maar we hebben elkaar er door heen gesleept om uitval te voorkomen, maar het is gelukt ook al begonnen we in Hawaï en eindigden in ‘‘Hawaai’’( de harde wind). Kortom het was gewoon een te gek kamp waar we met ons allen iets moois van hebben gemaakt (ook al hebben we denk ik niet zo goed gescoord).

Matthijs Bosman

Ook Scout Thomas heeft een stukje geschreven:

Zaterdag, bij de start van de AWH. We staan in de rij om onze startkaart te halen. Nadat we deze hebben halen we ons routeboekje. Na ongeveer twee minuten laat een teamgenoot het boekje midden in een plas water vallen: de Arnhemse Winter Hike is begonnen! Nadat we vele routetechnieken hebben gehad en maar twee keer fouten lopen, komen we aan bij de overnachtingsplek. Hier krijgen we zuurkool en doen we Levend Stratego, Hawaii editie.

De volgende dag vertrekken we weer na een goede nacht in de tent te hebben gehad. Als we voor de ingang staan van het kampeerterrein, blijkt dat we de eerste route techniek (per ongeluk) al gehad hebben. Na weer vele posten te hebben gehad waar je allerlei spelletjes doet om punten te halen zien we de eindbestemming in zicht. Maar die was nog niet zo makkelijk te bereiken! We moesten namelijk nog een heel veld over moesten steken met een harde Hawaiise wind. Het was een geslaagd kamp, wat net als alle andere jaren flink wat te bieden heeft!

 

(Er zijn nog geen foto-albums van de regio gevonden. To be continued)

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button