Het is vlak voor tien uur, op zaterdag 5 november. Oud-Beverleiding Paulien staat een beetje zenuwachtig bij de slagboom. Na een aantal weken voorbereiding is het vandaag eindelijk zover: de kijkdag voor nieuwe leden. Omdat al onze jeugdleden langzamerhand ouder worden en naar een volgende speltak gaan, lopen de jongste speltakken "leeg" als we niet af en toe een keertje proberen zoveel mogelijk nieuwe geïnteresseerden aan te trekken. We kunnen iedereen wel een gezichts-crême opdoen die veroudering tegengaat, maar die potjes zijn heel duur... En we zijn bang dat dat niet werkt.. Maar zou deze actie wèl gaan werken? We zijn heel benieuwd waarom Paulien dan toch zenuwachtig is! Klik maar snel op "lees meer!"

 

Paulien:"Vorig jaar hebben we geen echte actie georganiseerd, en daardoor zijn er bij de Bevers, Welpen en Kabouters niet zoveel kinderen bijgekomen. Maar ja, de kinderen vliegen wel over naar de volgende speltak, dus het dunde een beetje uit!"

En dat klopt inderdaad wel. En een groot bosspel is nou eenmaal leuker met 20 kinderen dan met 10, dus werd besloten om het dit jaar maar weer eens groots aan te pakken. Sinds september is de leiding bezig geweest met de voorbereiding voor 5 november...

Paulien:"We hebben een poster ontworpen, en op veel plaatsen waar kinderen en ouders komen laten ophangen. Ook hebben de speltakken speciaal voor vandaag het programma aangepast, zodat het niet een probleem zou worden als er opeens tien kinderen bij zouden komen kijken."

Het is rond half 11 als de laatste kijkers bij de Bevers binnen druppelen. Veel nieuwe ouders, die graag even met eigen ogen zien waar hun kroost terecht komt. En om in de termen van onze oud-PR man te spreken: ons unique selling point (een speciale eigenschap die de Markesteen bijzonder maakt) komt op een mooie herfstdag als vandaag ook heel mooi tot zijn recht: Wij zitten op het mooiste plekje van Velp!

En als alle hoofden geteld zijn kunnen we niet ontevreden zijn. En Paulien niet meer zenuwachtig. Er zijn tussen de 15 en de 20 kinderen een keertje wezen kijken!

Paulien:"Dit is wel heel mooi! Rond tien uur waren we een beetje zenuwachtig of het wel zou slagen, maar dit is een heel fantastische score! En helemaal bij de Bevers, want daar zijn maar liefst 11 kinderen komen kijken!"

En inderdaad: we hebben ze maar even nageteld, maar Paulien overdrijft niet! Er zijn welgeteld 11 kinderen komen kijken bij de Bevers! Maar ook de Welpen en de Kabouters mogen niet klagen. Het loopt niet zo hard als bij de Bevers, maar we hebben begrepen dat er volgende week nog meer mensen komen kijken, omdat ze vandaag niet konden komen. Een hele mooie score! En nou maar hopen dat veel kinderen het zo leuk vonden, dat we er binnenkort weer een hoop terug zien! Wij vonden het in ieder geval heel leuk, en we hopen jullie ook!

En we hebben hier alvast een cadeautje voor de (nieuwe) Bevers en hun ouders: De foto's van vandaag! (klik hier!)

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button