Begin oktober? Nu al chocoladeletters? Nou, niet helemaal... (En nee: bovenstaande exemplaar wordt nergens verkocht!) Chocoladeletters is een benaming voor grote, schreeuwende koppen in de krant (red: van Wakker Nederland). Normaal hoeft dat niet zo van ons, maar we maken weer even een uitzondering: de lotenactie! Klik maar op "lees meer"!

 

 

Markesteen Lotenactie brengt1749 euro op tot nu toe

 

(Van een onzer verslaggevers)

VELP - Scoutinggroep de Markesteen uit Velp (Gld) is één van de Scoutinggroepen in Nederland die elk jaar meedoet met de lotenactie van Scouting Nederland. En niet geheel zonder succes, want jaar in jaar uit stijgen de verdiensten. Er is dit jaar alleen één groot verschil met de voorgaande jaren: Scoutsleiding Roeland heeft de actie jaren geregeld, maar kan door zijn (Pabo) studie geen tijd meer vrijmaken voor de loterij. Op zich heel jammer. Want jaar na jaar werd het verkoop-record gebroken, gedurende de drie weken verkoop. Gelukkig voor de Markesteen, hebben Steven, Rik, Guus, Niels en Emma het stokje overgenomen.

Om het niet gelijk in het begin te ingewikkeld te maken (je moet namelijk heel goed bijhouden waar alle loten zijn, al het geld tellen, en op tijd aan de bel trekken als er nog loten ingeleverd moeten worden) zou de actie dit jaar maar één week duren. Dat is een stuk korter dan verleden jaar! Toen bedroeg de (record) omzet 2.456,70 EUR, dus met een actie van een week zou je tussen de 800 en 900 euro op kunnen halen... Tijdens de groepsopkomst op 1 oktober werd gelijk een bedrag van meer dan 522 euro binnengehaald, door voor de deur van supermarkten in Velp te gaan staan. Loten-coördinator Steven: "Een mooie start, helemaal omdat de kinderen nog loten mee naar huis mogen nemen. Een bedrag van 700 tot 800 euro zal zeker wel moeten lukken".

Het liep zoveel anders. Op zaterdag 8 oktober kwamen er berichten binnen dat er zelfs een Bever(!) is die tussen de 4 en 5 boekjes verkocht heeft. Rond twaalf uur is het druk rond de geldtel-machine. Met alleen de ochtendspeltakken gaan we al heel hard richting de 1.000 EUR. Steven: "Dit is meer dan we verwacht hadden, en het bedrag van de Scouts komt hier straks nog bovenop. En we weten al dat er één Scout goed is voor meer dan 10 boekjes, want die heeft van de week nog loten bijbesteld. Tussen 13:00 en 13:30 wordt het dan ook zeer druk in het kabouterlokaal, waar het loten-team zich met boekhouding en telmachine verzameld heeft. De Scouts zijn momenteel de grootste speltak, en een aantal goede topsellers (topverkopers) uit het verleden zijn momenteel Scout....

De machine maakt overuren, en als alle bedragen van muntgeld en papiergeld opgeteld zijn, komen we tot de nooit verwachtte conclusie dat we zelfs met één week lotenactie een monsterbedrag kunnen binnenhalen. Steven: "Dit is echt veel meer dan we verwacht hadden, en nog niet eens alle loten zijn binnen." Dat laatste is eigenlijk niet de bedoeling (zeker omdat het volgende week vakantie is voor alle speltakken), maar inderdaad: hier had niemand op durven hopen. Eén van de redenen dat er weer zoveel verkocht is, is dat -vroeger Welp, nu Scout- Emiel zich weer van zijn beste kant heeft laten zien, door in zijn eentje meer dan 120 loten te verkopen (exacte aantal is niet bekend bij redactie), wat al betekent dat van elke zes verkochte loten door een Markesteenlid, er één door Emiel is verkocht. Ook Syme en Thomas doen het heel goed.

Dan de vraag die veel jeugdleden bezighoudt: "Krijg ik een topsellers bandje of badge?" Daar komt binnenkort antwoord op. Volgende week is er voor alle speltakken geen opkomst, en we missen nog een aantal boekjes loten (of geld) van jeugdleden die vandaag niets hebben ingeleverd (FOEI!). De uiteindelijke toplijst en het eindbedrag komen rond het vierde weekeinde van oktober (over twee weken) online!

 

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button