We zijn weer begonnen! Na een maand of twee waarin er geen opkomsten waren op zaterdag, is iedereen weer lekker uitgerust en klaar voor een nieuw jaar Scouting! Veel jeugdleden en leiding hebben elkaar een hele tijd niet gezien, en moeten nodig eens bijkletsen! Klik maar op "lees meer"

Rond 09:30 verschenen de Welpen, Kabouters en Scouts op station Velp. Snel nog even tellen en kaartjes kopen, en dan kunnen we door naar de trein. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat ze het nieuwe station Arnhem zagen, en dat ziet er sinds enkele weken heel anders uit! Gelukkig houdt de NS rekening met de Airborne, en stoppen de sneltreinen voor één keertje ook in Oosterbeek. Alle speltakken waren dan ook precies op tijd in Oosterbeek voor de start van het defilé en de minuut stilte.Meestal proberen we net voor de drukte uit te lopen, maar nu zaten we er midden in! Dat leverde een aardige vertraging op, maar eerlijk is eerlijk: een Airborne is geen sportwedstrijd, maar een gedenktocht. Dus na de eerste pauze iedereen petjes af, zachtjes praten en het kerkhof op. Het blijft indrukwekkend. De meesten van ons kennen oorlog alleen uit boeken en films, maar als je voor die honderden graven staat wordt het opeens toch een beetje tastbaar. Daar ligt echt iemand begraven, die op heel jonge leeftijd vanuit een ver land naar Nederland is gekomen om te helpen met onze bevrijding...Na het kerkhof wordt het steeds warmer. We kunnen ons ook niet herinneren ooit zulk mooi weer gehad te hebben tijdens een Airborne! Dat brengt wel met zich mee dat er voldoende moet worden gedronken. En omdat veel mensen anderhalf tot twee liter drinken mee hebben, zijn we heel blij met de bevolking van Oosterbeek, die langs de route "water-punten" hadden ingericht. Sommigen hadden zelfs een opblaasbadje ter verkoeling aan de weg gezet!

Helaas werd de hitte één van de Scouts toch iets teveel, en moest een stop bij de EHBO post gemaakt worden. Daar werd de Scout volgegooid met AA drank, waarna we richting de trein konden. Dat leverde ons wel een kleine vertraging op, maar dat kan nou eenmaal gebeuren op zo'n dag! We kijken dan ook terug op een heel geslaagde Airborne!

 

En de foto's staan hier

 

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button