Een vraag. Bijna iedereen die hier komt is wel eens op kamp geweest. Herinner je je allereerste kamp(je) nog? Was het spannend? Een nachtje van huis, en dan niet logeren bij je opa en oma of die leuke oom en tante. Samen met leeftijdsgenoten op avontuur... Hoe oud was je toen?

Voor veel mensen zal het antwoord boven de zeven jaar zijn. Maar voor een aantal Bevers van de Markesteen niet! Gelukkig hebben zij een leidingteam -en dat is niet vanzelfsprekend- wat het aandurft. En als het dan ook nog een heel leuk weekeinde wordt! We schakelen snel over naar de Sesamstraat studio! Klik maar op "lees meer!"

 

Zo rond 10 mei kregen alle bevers een uitnodiging: zij mochten een weekend op bezoek komen in Sesamstraat! En nog leuker, zo stond in de uitnodiging, de bevers mochten slapen in het nest van Pino. Want ja, de bevers kwamen logeren in Sesamstraat.

 

Op zaterdag 14 mei 2011 was het dan eindelijk zo ver. De bevers kwamen rond half 11 ’s ochtends aan in Sesamstraat. Lange Doener was ook meegekomen met de bevers. Nadat alle bevers hun bedjes klaargemaakt hadden in het pinonest en de ouders waren uitgezwaaid, begon het beverkampje echt!

 

Kermit de Kikker van het Sesamstraatnieuws heette de bevers welkom in het nieuwsbericht. Maar dat was niet het enige nieuws dat Kermit de Kikker te vertellen had. Kermit had namelijk met Lange Doener gesproken en er was iets heel merkwaardigs gebeurd met Lange Doener. ’s Ochtends voordat Lange Doener met de bevers naar Sesamstraat was vertrokken, had hij rustig op zijn kamer in Hotsjitonia zitten ontbijten. En toen was het gebeurd! Lange Doener weet niet precies meer wat er gebeurd is, maar hij was zich een hoedje geschrokken. Iets of iemand was zijn kamer binnengeslopen en had Lange Doener heel hard laten schrikken, maar erger nog. Die iets of iemand heeft waarschijnlijk iets in het eten of drinken van Lange Doener gedaan, want Lange Doener is ziek geworden. Hij heeft zo’n buikpijn! Lange Doener voelt zich helemaal niet lekker. En dat is helemaal geen leuk begin van het bezoek van de bevers aan Sesamstraat. Wat nu?!

 

En toen kwam Super Grover aan en die had een fantastisch idee! Want als we nou van alle bevers SUPER bevers zouden maken, dan zouden ze dat iets of iemand dat Lange Doener ziek gemaakt zou hebben wel kunnen pakken. En dan zouden ze ervoor kunnen zorgen dat Lange Doener beter zou worden. Nou, dat was natuurlijk een geweldig idee van Super Grover en al gauw gingen de bevers aan de slag. Natuurlijk hielpen Ieniemienie, Tommie en Elmo de bevers met alle uitdagingen van Super Grover.

 

Toch was het wel lastig dat we niet wisten wat voor iets of iemand Lange Doener ziek gemaakt had. Want daardoor wisten we niet of de bevers nou sterk of slim, snel of behendig moesten zijn of misschien wel heel goed zouden moeten kunnen mikken. En daarom oefende Super Grover alles met de bevers, zodat zij echte Super Bevers zouden kunnen worden. Er werd gemikt met een bal, er werden puzzels opgelost, samengewerkt tijdens een estafette, de kracht gemeten met een emmer water omhoog houden, er werd goed naar elkaar geluisterd bij het doorfluisteren en er werd nog veel meer gedaan!

 

Tussendoor was het natuurlijk ook nog tijd voor een smakelijke lunch, want om SUPER bever te kunnen worden, moet er natuurlijk ook goed gegeten worden. Helaas was het al weken heel erg droog in Sesamstraat en mocht er geen kampvuurtje gemaakt worden om de broodjes te bakken. Gelukkig was er een oven! Na een heerlijke lunch met broodjes en knakworstjes zijn de bevers verder gegaan met de training van Super Grover.

 

Kermit de Kikker was ondertussen flink wezen speuren voor het Sesamstraatnieuws. De training van Super Grover was ten einde en het was weer tijd voor een nieuwsbericht. In het Sesamstraatnieuws werd geconcludeerd dat alle bevers nu echte SUPER bevers geworden waren. Ook was er nog een klein nieuwsitem over een ontdekking die bever Floor en bever Chayenne gedaan hadden: de lamp in de linkerwc in Sesamstraat was kapot. En toen kwam het grootste nieuwsitem: Kermit de Kikker was tijdens al dat speuren een briefje tegengekomen. Er stond een hele lange streep op het briefje met daaraan allemaal korte streepjes. En de tekst: “Als jullie Lange Doener beter willen maken, zullen jullie goed moeten speuren! GroetjesZ”

 

Na een goede analyse van Tommie wisten we wat die streep te betekenen had. Tommie had namelijk ooit een schatkaart gevonden die ook zo werkte. Dat was een hele slimme schatkaart, want je schreef niet op waar je heen moet lopen, maar juist naar waar je niet heen moet lopen. Dus al je bij een afslag naar rechts komt en er staat een streepje naar rechts, betekent dat je niet naar rechts moet en dus rechtdoor. En als je op een kruising komt en er staan twee streepjes naar rechts, dan moet je niet rechts af, en ook niet rechtdoor (want dat is de tweede rechtsaf), dus ga je linksaf. Na een goede uitleg van Tommie konden de bevers op pad. Maar we gingen niet meteen, want eerst moesten we nog even nadenken over wat we zouden doen als we de dader die Lange Doener ziek had gemaakt, zouden vinden.

 

Bever Frederique had een heel duidelijke oplossing: We zouden de dader gewoon een blauw oog slaan! Frederique zou dat wel even doen. Ook andere bevers kwamen tot enigszins onvriendelijke plannen, maar uiteindelijk besloten we dat we vooral wilde weten waarom de dader Lange Doener ziek gemaakt zou hebben en hoe we Lange Doener beter konden maken. En dus besloten we dat de als we de dader tegen zouden komen, we proberen zouden vriendelijk te doen tegen de dader en de dader niet meteen aan te vallen.

 

En toen gingen we op pad met de kaart. Ieniemienie en Tommie bleven in Sesamstraat om het eten vast klaar te maken. Super Grover, Elmo, Lange Doener en Kermit de Kikker gingen met de bevers mee uit speuren. Het was toch best wel lastig om de goede weg te vinden, maar uiteindelijk lukte het dan toch. Onderweg werd er nog een praatje gemaakt het een stel dat we tegenkwamen. Bever Julian vroeg hem de hemd van het lijf of zij iets gezien hadden en vertelde voor de duidelijkheid ook maar even wat we eigenlijk aan het doen waren. En toen gingen we gauw verder, want Lange Doener voelde zich nog steeds helemaal niet lekker.

 

Ergens halverwege de route stond een rare stip op de kaart. We wisten niet zo goed wat dat betekende. Toen we volgens de kaart bij de stip waren, zijn we extra goed gaan speuren en warempel bever Chayenne vond een koffertje. Voorzichtig maakten we het koffertje open en daar bleek een kruidenmelange in te zitten. Al gauw werd duidelijk dat we van deze kruiden een thee zouden kunnen zetten en dat Lange Doener daar beter van zou worden. We liepen snel terug naar de blokhut, al hielden we nog wel een korte pauze op de Emma Piramide. De bevers vinden het uitzicht daar zo mooi!

Terug op de blokhut hebben we de thee gezet en inderdaad toen Lange Doener de thee opdronk voelde hij zich stukken beter! Wel zei Lange Doener dat de thee erg vies was…

 

En daar was Kermit de Kikker weer met het Sesamstraatnieuws. Ditmaal kon Kermit de Kikker het fantastische nieuws brengen dat Lange Doener weer beter was geworden. En ook had Kermit de Kikker het eetnieuws: Er worden vandaag pannenkoeken gegeten in Sesamstraat. Nou daar hadden de bevers wel zin in. In korte tijd waren alle pannenkoeken op en waren de bevers toe aan het toetje: een lekker ijsje.

 

Na het eten bleek wel dat de bevers enorm moe waren geworden. Het was ook wat: eerst de zware training van Super Grover om SUPER bevers te worden en daarna ook nog de tocht door het bos op zoek naar de medicijnen van Lange Doener. Zusje Doener was inmiddels ook aangekomen in Sesamstraat en omdat Zusje Doener zo mooi kan voorlezen, besloten we dat we allemaal lekker in het Pinonest zouden kruipen om te luisteren naar de mooie verhalen van Zusje Doener. Zusje Doener las een aantal verhalen voor over Sesamstraat.

 

Maar ja, daarna was het toch echt weer tijd om verder te gaan onderzoeken wie Lange Doener ziek gemaakt had. Het was natuurlijk heel fijn dat Lange Doener beter was, maar we moesten toch weten hoe het kwam. Inmiddels, door al het speurwerk van Kermit de Kikker, wisten alle leiding één iemand die het niet gedaan had. En als de bevers de opdrachten bij iedere leiding goed volbrachten, dan kregen zij te horen wie het niet was. Dat betekende dat als zij goed hun best deden, aan het eind van de rit zouden weten wie het gedaan had. En dat was dan ook het geval.

 

En wat bleek: Zusje Doener was de dader! Hoe kan dat nou?! Zo’n lief meisje?! En haar eigen broer ziek maken… Ze moest maar eens precies vertellen hoe dat zat. Het zat zo, vertelde Zusje Doener, ze vond het helemaal niet leuk dat Lange Doener altijd de baas was in Hotsjitonia en dus altijd bepaalde wat ze gingen doen. En toen had Zusje Doener bedacht dat als Lange Doener ziek zou zijn, dan zou zij een keer mogen zeggen wat we gingen doen. En toen had ze Lange Doener ziek gemaakt door iets in zijn eten te doen. Maar al gauw kreeg ze spijt, want het was helemaal niet leuk om Lange Doener zo ziek te zien. En toen had ze dus het kaartje gemaakt naar de kruiden om Lange Doener weer beter te maken.

 

Na een hele preek van de bevers was het Zusje Doener wel duidelijk: Als je iets niet leuk vindt, moet je dat zeggen, dan mag je niet iemand ziek maken of pijn doen. Zusje Doener moest sorry zeggen en dat deed ze ook. Daarna besloten we met z’n allen dat Zusje Doener mocht bepalen wat ze zouden doen. En toen hebben we omgekeerd verstoppertje gedaan.

 

Het werd alweer tijd om naar bed te gaan. Dus tanden poetsen, pyjama’s aan en natuurlijk nog een prachtig verhaaltje. De ene bever na de ander viel in slaap in het Pinonest.

 

En voor de leiding zat de dag er toen ook bijna op. Nog wat nabespreken en voorbereiden en toen viel ook de ene na de andere leiding in slaap.

 

De volgende morgen bleef het nog wonderbaarlijk lang stil in het Pinonest. Pas om half 8 ’s ochtends waren de bevers wakker! En toen hebben ze nog een tijd lang in het donker gespeeld met de zaklampen. De tijd om aan te kleden en op te staan brak aan, maar daar hadden de bevers helemaal geen zin in! Het was veel te leuk in het Pinonest! Zeker toen Kermit de Kikker met de knuffels verhaaltjes ging vertellen! Nou ja, en zo werd de tijd wat gerekt voor de andere leiding om rustig wakker te worden, het ontbijt voor te bereiden en de spullen van de leiding alvast op te ruimen. Om kwart voor 9 zat dan toch iedereen aangekleed aan het ontbijt. En wederom was daar een ijsje als toetje! Heerlijk!

 

De tanden werden gepoetst en toen was het weer tijd voor het Sesamstraatnieuws. Kermit de Kikker heette de bevers van harte welkom in de Sesamstraat Filmstudio’s. Gelukkig waren alle problemen van de dag ervoor opgelost en konden de bevers vandaag echt de Filmstudio’s bewonderen. Allereerst werden er Sesamstraat filmpjes gekeken in de Sesamstraatbioscoop. En daarna was het tijd om zelf filmpjes en figuren te maken. In het beverlokaal maakten de bevers allemaal van een sok een pop. En ondertussen werden er in de filmstudio’s omstebeurt Sesamstraat filmpjes gemaakt.

 

En toen was het bezoek van de bevers aan Sesamstraat alweer bijna voorbij. De eerste papa’s en mama’s kwamen alweer. De bevers gingen weer naar de bioscoop om nog wat Sesamstraatfilmpjes te bekijken en de papa’s en mama’s konden zo de bedjes van de bevers weer opruimen. Daarna werden alle papa’s en mama’s en broertjes en zusjes door Kermit de Kikker uitgenodigd in de Sesamstraatbioscoop. Hier volgde de laatste uitzendingen van het Sesamstraatnieuws. Kermit de Kikker kondigde aan dat alle filmpjes van de bevers klaar waren en dat deze nu getoond zouden worden in de bioscoop. Na het kijken van de filmpjes bedankte Kermit de Kikker de bevers voor het leuke bezoek aan Sesamstraat en ging iedereen naar huis.

 

Al met al: het was een fantastisch bezoek aan Sesamstraat.

En voor de foto’s: Klik hier!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button