Hoewel het zaterdag 19 maart officieel nog winter was, leek het bij de Markesteen wel "Grote Voorjaars Schoonmaak"! Een heleboel leiding, explorers, en veel (!) hulp van ouders hebben ervoor gezorgd dat omze klussen- en schoonmaaklijst een aanzienlijk stuk kleiner is geworden. Maar ehh.. Markesteen? Maken jullie zelf ook wel eens schoon? Of wordt dat gewoon eens per jaar door de ouders overgenomen? (we gaan verder achter de lees meer!)

Schoonmaken is iets wat bij nagenoeg elke opkomst hoort. Om één of andere reden blijven niet alleen onze jeugdleden niet helemaal brandschoon gedurende de opkomst, maar dat geldt ook voor ons meubilair, het sanitair, de gebruikte spullen en de gebouwen als geheel. Scouting is eigenlijk een hele vieze hobby....

Het wordt nog een stukje leuker, als je bedenkt dat in de periode van november tot februari er met grote regelmaat geen gebruik gemaakt kan worden van de kranen, of wanneer dat wèl kan, en bijvoorbeeld geen warm water voor handen is. We zijn dan ook heel blij met de hulp afgelopen zaterdag, want zonder de hulp van de ouders hadden we nog wel twee zaterdagen op kunnen offeren, om met de leiding alles schoon te maken!

Maar schoonmaken is niet het enige. Het bovengebouw heeft sinds afgelopen weekeinde zijn traditionele "looks" weer terug, nu alle luiken weer geel geverfd zijn. Ook hebben de Bevers en de Welpen binnenkort een opnieuw gelakte vloer (was hard nodig!), heeft het benedengebouw eindelijk alle daklichten op de juiste plek zitten, en begint het meer-jaren-plan rondom het houthokl nu eindelijk definitief vorm te krijgen!

En we vergeten vast nog een aantal zaken. De uitgegraven kampvuurkuil, waar *tig kruiwagens zand, as en een steen verwijderd zijn, het schoonmaken van de puin-stort plek van Camping Beekhuizen tussen beide gebouwen in... Het repareren van WC-kranen..

Overigens zijn we nèt op tijd klaar, want binnenkort begint het verhuur-seizoen weer... Maar voorlopig kunnen we de komende weken genieten van (naar we hopen) echt voorjaarsweer, met het gevoel dat de "Grote Voorjaars Schoonmaak" er al opzit!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button