Ahum.. De politie vraagt uw aandacht voor het volgende. Op zaterdag 27 november zijn 8 bewoners van de half open inrichting "Boslucht" niet teruggekeerd van hun verlof? Nee! Bovenstaande outfit is onderdeel van het eerste kampje van de Scouts-speltak van dit seizoen! De laatste gezamelijke overnachting was de laatste nacht van de Jubjam, dus het was wel tijd voor weer een kampje... Klik maar op "lees meer" voor het complete verslag!

Op zaterdag 27 november verzamelden wij om 12.30 uur op de blokhut. Jammer genoeg waren niet alle scouts aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. We begonnen na het openen met een spelletje levend stratego. De groene tegen de rode ploeg en een vlag verstopt in het bos. Na dit spel werden de 17 scouts in drie ploegen verdeeld. Het was de bedoeling om vanavond op het kampvuur hun eten te bereiden. De ploegen kregen de opdracht om een drie gangen maal te verzinnen en dat bleek nogal aardig lastig. Nadat het menu door de leiding goedgekeurd was ging de helft van de ploeg naar het dorp om inkopen te doen en de andere helft begon alvast met het verzamelen van hout. Omdat er in het bos net heel veel hout gezaagd lag leek het makkelijk, maar met vers gezaagd hout kan je niet zoveel. Het kostte de scouts dan ook aardig wat moeite om het hout bij elkaar te krijgen. Vooral was het lastig omdat ze een stapel hout moesten verzamelen zo groot, dat jaap erachter zou kunnen liggen zonder hem te zien en dat is een aardige opgave.

Ook het feit dat het om 17.30 echt al donker was was voor de ploegen een uitdaging. De stapel hout was nog niet genoeg voor het vuur en ze moesten nog even flink aan de bak om in het laatste schemerlicht toch nog genoeg hout bij elkaar te hebben. Uiteindelijk gingen de vuurtjes aan en konden de voorbereidingen gedaan worden voor het bereiden van hun avondmaal. Twee ploegen hadden een oven gemaakt met steentjes en roosters en de derde een stervuur.

De ploegen hadden allen soep als vooraf. Lekker warm en kan zo in het vuur gezet worden met blik en al. Daarna werd het anders. We hadden een ploeg die zelf pizza had gemaakt met pizzadeeg, tomatenpuree, champignons en salami. De andere ploeg had wraps gemaakt met shoarma, maïs, sla en kaas en de derde ploeg had spaghetti gekookt op het vuur. De pannen die op het vuur gezet werden moesten worden ingesmeerd met groene zeep zodat je hem naderhand weer makkelijk schoon krijgt. Dat vonden ze allemaal een vies karweitje!

En ook de toetjes waren verschillend. De ene ploeg had ijs gehaald met chocoladesaus, de tweede ploeg had een bananenboot gemaakt op het vuur en de derde ploeg had een toetje gemaakt van koekjes, slagroom en poedersuiker.

En ook het afwaswater moest op het vuur verwarmd worden. Maar dat je de ingesmeerde pan met groene zeep moest schoonmaken met een graspol, dat was toch wel het vreemds van de avond.

Na het eten gingen we verder met levend cluedo. In de blokhut liepen allemaal vreemde figuren rond waarvan er eentje iemand vermoord had. De scouts werden in tweetallen verdeeld en moesten gaan uitzoeken wie de dader was, waarmee dit gedaan was en waar in het huis. Alle lokalen hadden een functie gekregen en in elk lokaal was iemand aanwezig met een klein opdrachtje. Had je deze goed uitgevoerd kreeg je een aanwijzing welke je weg kon strepen op je lijstje. Als je elk spelfiguur drie keer verslagen had moest je er uiteindelijk achter zijn gekomen wie de moordenaar was. We hadden hulp gekregen van Maarten (explorers), Emma (bevers) en Koen. Uiteindelijk waren Marije en Marit erachter gekomen dat mevr. Peacock de moordenaar was en ze had met de kandelaar in de bibliotheek de moord gepleegd.

Vervolgens werden de scouts in viertallen verdeeld en moesten ze zich warm aankleden. Ze werden in een auto geladen en op een punt gedropt ergens in Rheden. Ze moesten hun weg terug zien te vinden naar de blokhut zonder gezien te worden door Jaap, Karin of Taco (bekend van veel regio activiteiten, RP leiding en vriend van Karin). Jelle en Marit konden vanwege een blessure niet meelopen dus die hebben op de blokhut computerspelletjes CoD: Black Ops op groot beamerscherm zitten spelen terwijl ze wachten op de anderen tot die terugkeerden.

Tussen 02:00 en 02:45 kwamen alle groepen weer de blokhut binnen. Nog even snel een broodje hamburger naar binnen, en dan vlug naar bed!

De volgende morgen kwam Gisela weer terug want die had thuis bij Amber geslapen en het was muisstil in de blokhut. Iedereen lag nog te slapen. Amber heeft een boterham gegeten en daarna werd ze naar opa en oma gebracht zodat Gisela zich met de scouts kon bezighouden. Toen Gisela om 10.00 terug kwam was iedereen nog steeds in dromenland. Toch werd het langzaamaan echt tijd om op te staan en in te pakken. Daarna hebben we gebruncht met een gebakken ei. Iedereen was nog bezig wakker te worden, dus het was aardig stil aan tafel. Na de brunch hebben we de stenen van de ovens weer opgeruimd, het overige hout netjes naast de kampvuurkuil opgestapeld en ondertussen was een deel bezig met het schoonmaken van de blokhut. Om half een ging iedereen weer naar huis. Nadat de leiding de laatste dingetjes opgeruimd had en het water afgetapt had konden ook zij naar huis. En keken ze gezamenlijk terug op een leuk weekendkampje. Op naar de AWH!

Helaas moest de huisfotograaf een gedeelte van het kamp naar school, waardoor er niet zoveel foto's zijn... De foto's die er zijn, staan hier!

 

 

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button