{swf;http://www.markest1.nl/tempstore/Untitled-1.swf;[newparams]width=600;height=400;[/newparams]}

Ja, alweer een topic over leuke leiding zaken! (En hierna -beloofd- zijn de jeugdleden weer aan de beurt!). Op vrijdagavond 26 november is het tijd voor de stamopkomst van deze maand. Stam? Dat zijn alle achtien plussers van de groep bijeen, en meestal gaan die dan iets cultureels doen. Een discussie avond over de verzamelde werken van Nietsche, een klassieke ballet uitvoering van het nationaal Ballet, of een pittige lezing over kunststromingen in de Renaissance. Of -zoals vanavond- gewoon een avond old skool gamen op de grondleggers van de moderne game-industrie!

Nintendo (Tienvoortaalmodus aan: Welke console-fabrikant bestaat al sinds 1889?) is één van de pioniers op het gebied van spelconsoles. Donkey Kong en Mario zijn slechts twee voorbeelden van figuren waar we nooit van gehoord hadden indien Nintendo niet bestaan had! Zodoende vonden Maarten en Pascal (Oud-Welpen leiding en actief stamlid) het reden genoeg om eens een avond met alleen maar Nintendo-consoles te organiseren!

Er kon gespeeld worden op de Wii, de aloude 8-bit NES (mèt Duck Hunt pistool!), de SNES, de Nintendo 64 en de Game-cube! Voor veel leiding een aardige flash-back, tegelijk met (voor sommigen) een kennismaking netr de nieuwste generatie.. Karten op de Wii is heel raar wanneer je met een draadloos stuurtje in je hand zit...

Maar naast het vergapen aan nostalgie en high-tech moet er natuurlijk ook echt gegamed worden, en de kunnen conluderen dat het gemiddelde stam-lid waarschijnlijk de komende maand iets meer eelt op zijn duimen heeft. Want fanatiek werd elke high score aangevallen, waarbij zelfs enkele heel oude high scores sneuvelden (Friso?). Een gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is..

En wil je oefenen, dat kan hier!

(en de foto's staan hier!)

 

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button