Zo! Dat is even een flinke aanslag op je dag-nacht-ritme... We hebben de JOTI-Hunt overleefd, en we kunnen tevreden vaststellen dat de samenwerking met de Rhedense Pioniers uitstekend bevallen is! En binnen onze provincie doen we het niet slecht... Een mooie twaalfde plek uit een deelnemersveld van 52 Hunt-groepen, is zeker niet verkeerd. (Red: waarom loop je dit nou goed te praten? In de wandelgangen werd een top-5 notering toch als doel genomen?) En wie het spoor nu even bijster is, wel een JOTA kent maar geen JOTI: klik maar even op "lees meer!"

De JOTI is het broertje van de JOTA. Echter waar de Jamboree on the Air (door de lucht) gebruik maakt van communicatie tussen scoutinggroepen middels radiozenders, gaat het bij de JOTI om contact via het internet. In de beginjaren was de JOTI een beetje een zorgenkindje. Waar je bij de radio met tien man rond een radio zat, ging je bij de JOTI met zijn tienen achter tien PC's... En het internet heeft nogal wat obscure plaatsen..

Sinds 10 jaar is dat probleem voorbij. De JOTI-Hunt is een spel voor groepen die aan de JOTI meedoen, waarbij samenwerken, puzzelen, creatief bezig zijn en tal van andere vaardigheden tot hun uiterste getergt worden. Het spel is voor 14 plussers, en dat is bij de Markesteen dus alles vanaf de explo's!

Van zaterdagmorgen 09:00 tot zondagmiddag 15:00 gaat de Hunt non-stop door. Elk uur verschijnen puzzels op de Hunt-site, die na een goede oplossing een aanwijzing vormen voor de locatie waar vossenteams verblijven. Echter is de informatie op zijn minst dan al weer 10 minuten oud, en weet je hooguit waar de vossen 10 minuten geleden waren.

De puzzels zijn -net als vorig jaar- van geweldig niveau. De puzzels lijken iets makkelijker, maar verleden jaar voelden we ons zo dom na de Hunt... Misschien is dit beter. Maar dan nog. Wat te denken van onderstaand puzzeltje?

{youtubejw width="600" height="480"}eR_34mK4sQQ{/youtubejw}

Voor de pientere pief die in bovenstaande morse herkent: ja, dit zijn in morse de getallen van het coordinaat van de verblijfplaats van de vossen geweest. En wie dat te makkelijk vindt: Kijk eens naar dit juweeltje:

Spelen in de Sanddbak
Foxtrotix: 9342 - 2636 - 3852 - 9342 - 0000 - 8076 - 8076 - 9342 - 8076 - 0000

Sandd is een verwijzing naar het bedrijf Sandd, wat een nederlands postbedrijf is. De cijfers van Foxtrotix zijn de cijfergedeeltes van postcodes. Als je die via google maps opzoekt, dan vind je in de buurt plaats- of straatnamen met een cijfer in de naam. Zo ligt bovenstaande postcode 2636 bij Negenhuizen...

Naast de puzzels moest er ook creatief flink aangepoot worden. Het thema (Asterix en Obelix) leent zich prima voor tal van vermakelijkheden. Alle opdrachten hebben deadlines, en alle scoutinggroepen lossen dat op hun eigen manier op. Zo wordt op zaterdagavond rond middernacht de volgende opdracht verstrekt:

Cleopatra wordt altijd gewassen in een bad gevuld met Ezelinnenmelk. Dit gebeurt door twee bediendes. Beeld deze badscène uit en maak er een foto van. Op de foto moet het volgende minimaal te zien zijn:

■Cleopatra
■Twee bediendes
■Een bad gevuld met Ezelinnenmelk
Een foto die voldoet aan de eisen krijgt 1 punt. De leukste, mooiste en meest creatieve inzendingen krijgen 2 punten.

De foto moet voor 2 uur 's nachts worden doorgezonden. Met name door de krappe deadline, plus het feit dat een aantal mensen ondertussen ook door moet gaan met de puzzels en het vossen opsporen, maakt het gewoon lastig om er 'iets' van te maken. Nou ja, eigenlijk lukt het prima, want als we de inzendingen van alle groepen zien...

Nee, we kijken terug op een prima weekeinde! Veel lol gehad, en zo'n hoge notering met een eerste keer samenwerken... Dat beloofd veel goeds! Enkele mensen hebben inmiddels al weer hiaten in de organisatie ontdekt, en al aangegeven om daar volgend jaar zich volledig op te willen storten!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button