Het is woensdagavond 3 augustus, een kwartier na de spetterende show van de Closing Ceremony. Plaats: de rookzone op de Plaza. "Het is een ramp geweest! Jullie hebben geen idee!"  Aan het woord is een medewerker van de Jubjam die de zestig al gepasseerd lijkt. Strak in uniform, nog met de aloude korte broek en een grote baard. "Werkelijk alles is anders gegaan dan vantevoren bedacht is, tickets klopte niet, eten ging fout..."  Om de man heen staan de andere rokers in de zone -hoofdzakelijk Explorers- naar de man te luisteren. "Ik denk dat een hoop mensen totaal afknappen op dit kamp!" Eén van de toehoorders, een Explorer van een jaar of 15, vind het echter genoeg geweest. "Maar meneer, we hebben juist een geweldige JubJam gehad!"  (Klik maar op "lees meer!)

 

 

Tja! Na veel meningen gehoord te hebben kunnen we waarschijnlijk vaststellen dat vrijwel iedereen genoten heeft op de JubJam, maar de verwachtingen werden -zeker voor de Explorers- niet 100% waargemaakt. Daarnaast had de leiding behoorlijk veel werk aan onder andere de verdeling van de tickets, maar ook het regelen van het kamp in algemene zin. Een heftig kamp, zowel in positieve als in negatieve zin! Echter moet hierbij wel de kanttekening geplaatst worden dat de JubJam organisatie redelijk onderbezet was. Zo onderbezet, dat de organisatie ook had kunnen kiezen om het kamp voor slechts een gedeelte van de jeugdleden te organiseren. Misschien is de belangrijkste les die we kunnen leren dat we ons vaker als medewerker op zouden moeten geven voor de grote landelijke kampen.

 

Toch kijken we terug op een GROOT(S) kamp! Een terrein als een klein dorp, met dertien en een half duizend inwoners. Allemaal Scouts! Een geweldige belevenis, die slechts enkelen (leiding) eerder meegemaakt hebben. Dagelijks feest, veel muziek (*, * & * bijvoorbeeld) en een zeer gemoedelijke sfeer. Vrijwel dagelijks ticket activities, en ook al waren niet alle activiteiten dagvullend of op de doelgroep aangepast, je was soms gewoon blij met een middag vrij! En dat laatste kan ook zeker wel met het weer te maken hebben, want hoewel in de laatste twee weken voor de JubJam tweemaal een storm over het land raast die onze tenten niet gehouden zouden hebben, blijven we op de jubjam verstoken van noodweer.

 We gaan hier geen dubbel werk doen. In november (waarschijnlijk) volgt nog de JubJam DVD, en we hebben al gezien dat het internet vol staat met beeldmateriaal. En we hebben zelf ook al 300 foto's online geplempt...

 

 

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button