Update 8 maart: Foto's Rik zijn toegevoegd!

Het is o zo fout. Computerspelletjes zijn niet gezond. Mensen worden er geweldadig van, je kunt er aan verslaafd raken, je kunt veel beter een goed boek gaan lezen, je leert er niets van, je kunt er RSI van oplopen, een muisarm , oogklachten... Het leidt tot slapeloosheid, je (huiswerk) planning loopt in de soep, het is een hele dure hobby, je komt veel te weinig buiten, het is niet goed voor je conditie, en ook nog eens slecht voor je computer, want daar is zo'n toetsenbord helemaal niet voor bedoeld, al dat geram!

Maar waarom is het dan toch zo leuk????
We kunnen er niet omheen. Zeker de mannelijke helft van het leidingteam en vrijwel iedereen beneden de 18 is er gek op! Gamen! En dan het liefst schieten, racen, gitaar spelen... Als het maar gelikt, heftig en snel is! Slecht voor je? Ach ja, je moet het geen 20 uur per week gaan doen, maar zo af en toe een potje gamen is prima voor je oog-hand coordinatie, je reactievermogen, je creativiteit, en op zoiets als een LAN-Party ook nog eens niet "alleen op je zolderkamertje", maar gewoon met zijn allen! Door middel van een hoop draden zijn alle PC's met elkaar verbonden. Je speelt dus niet alleen tegen de computer, maar ook tegen echte mensen van vlees en bloed. En die zijn een stuk moeilijker te verslaan dan de PC-tegenstanders. Maar naast tegenwerken wordt er ook in teamverband samengewerkt. [i]"Dek jij de ingang? Er zitten nog twee tegenstanders!"[/i]
Het idee voor deze LAN-Party voor explorers en leiding is niet nieuw. Verleden jaar is er ook één geweest, en die was een behoorlijk succes. Het lag dus redelijk in de lijn der verwachting dat een nieuwe editie ook weer veel bekijks zou trekken. Echter lag de organisatie nu bij Rik, Guus en Wisse. Drie explorers, met nog niet zo heel veel organisatie ervaring. En uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Paul en Maarten er niet veel omkijken naar gehad hebben. De inkopen, het financiele plaatje, netwerk structuur, centrale spel-server, enz. Vrijwel alles is geregeld door deze drie zelf! Het schijnt overigens wel een beetje meer werk geweest te zijn dan de drie zelf verwacht hadden, zo liet Rik vorige week donderdag doorschemeren.. Maar was alle voorbereiding het waard?
En of! Van vrijdagavond 20:00 tot zaterdagavond 20:00 werd er druk gegamed. Guitar Hero, COD2 Modern Warfare, COD1, Unreal Tournament, Trackmania, Red Alert 2 en vele anderen passeerden de revue. Vrijwel iedereen had een laptop of een PC mee, en er kon ook ge-wii-ed (?) worden, er waren Xboxes... Naast de grote persoonlijke vrijheid om te doen en laten wat men wilden, waren er zo nu en dan groeps-sessies waarbij driekwart van de spelers zich tegelijk in één spel stortte. Helaas was de reden dat het laatste kwart niet meedeed vaak een technische storing, waardoor de betreffende speler niet aan kon melden bij het netwerk. Dan moest -vaak met behulp van Koen- een dynamisch IP adres gekozen worden, wat tempfiles verwijderd of een ander subnetmaster gekozen, maar meestal (ja meestal....) werkte het dan wel weer!

We kijken terug op een geslaagde LAN-party, en spreken hierbij vast de hoop uit dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden! Organisatie, bedankt!
3D Gaming
Het is niet nieuw, maar momenteel wel hot! 3D is momenteel de hit die sinds de film Avatar rondwaart. Eén van de LanParty spellen, het legaal gratis te downloaden TrackMania, heeft standaard 3d ingebouwd zitten. (In het spel even boven-bijna rechts op het brilletje klikken, en intensiteit mag op 200%) Alleen moet je wel een rood-groen brilletje op! Deze kun je zelf maken van rood en groene folie, en een stukje karton... (Folie:kantoorboekhandel)


En de foto's staan hierr!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button