In 2008 begonnen, met maar liefst drie zeepkisten aan de start. Maar de organisatie weet dat het een goed idee is, het moet alleen nog even groeien. De tweede Scouting Zeepkistenrace op 24 oktober werd dus ook spannend. Zou het idee aanslaan bij Scoutend Arnhem? Er waren 4 categorien, met per categorie maximaal 15 startplaatsen. En dat ging het echt niet worden.... Goed, geen zestig zeepkisten, geen vijftig zeepkisten, maar wel drie keer zo veel als vorig jaar! Het zou ons niets verbazen als deze lijn zich nog wel even doorzet. Dat zou een kleine dertig zeepkisten in 2010 betekenen, en een volledig wagenpark a la Ter land, ter zee en in de lucht in 2011. Let op onze woorden, die zeepkistenrace gaan we nog veel van horen! Klik maar lees meer!
Zoals ook is afgesproken met de Scouts, mag er door de jeugdleden zelp bepaald worden aan welke regioactiviteiten we meedoen. Dat is voor ons een mooie win-win-win situatie. Ten eerste kun je met je eigen speltak zelden zulke grote opkomsten in eigen beheer organiseren, ten tweede scheelt het de leiding veel organisatie, en ten derde zijn onze jeugdleden gek op alles wat in de regio gebeurt. (Volleyballende regiogenoten, maak je borst maar nat!) Meedoen betekende echter in dit geval wel veel klussen. Want nadat we eind september iedereen gevraagd hadden om onderdelen mee te nemen (of complete zeepkisten), werd wel duidelijk dat er nog het één en ander aan gesleuteld diende te worden. Met name de rem-werking moest op beide zeepkisten nog ingebouwd worden. De zeepkisten (de ene gemaakt door Sander, de andere door Syme en zijn vader) ondergingen een complete metamorfose. Ook werd tegelijkertijd gekeken of het mogelijk was om nog een derde zeepkist te bouwen, maar assen en wielen blijven gewoon het lastigst.
Het blijft lastig om met zijn dertigen (jajaja! De Scouts zijn een aardig grote speltak geworden!) aan twee zeepkisten te werken, maar op wat strubbelingen in week 1 na is alles prima verlopen. Mede door de hulp van oud-leiding Jaap en een huisgenoot van hem. Deze huisgenoot -Sander- deed HTS Autotechniek en werd ingezet als geheime wapen. De Scoutsleiding weet veel van platte knopen en kaart en kompas, maar een zeepkist-rem, daar laten we graag een prof naar kijken! Rondom de twee zeepkisten had zich dus een deco-team en een klus team gevormd. En hoewel dat lastig samenwerken lijkt, ging het prima. Alleen snel....? Nee. De drie er voor uitgetrokken opkomsten zijn nèt genoeg! Maar vooralsnog zijn we nu klaar voor de race! Tenminste, als ook de beschermende kleding is geregeld. Want veiligheid boven alles.
Zaterdag 24 oktober. We verzamelen om 09:30 op de vlashof, en rijden vervolgens gezamelijk naar de bosweg in Arnhem. Deze weg is afgezet vandaag, en vormt de locatie voor alle races, Zoals te zien op het kaartje hiernaast begint de weg aan de westzijde op 74 meter boven NAP, om 900 meter verderop ten hoogte van het Arentheem College op 35 meter boven NAP uit te komen, Een daling van 39 meter in 900 meter! Zoals op de grafiek echter te zien is, loopt de daling niet overal even stijl, maar op niet 1 punt is de weg vlak of gaat bult op!
Voordat er gestart mag worden, moeten alle voertuigen gekeurd worden. Is alles volgens regelement? De jury is ook benieuwd naar de ideeen achter de auto. Is de versiering in thema? Dan wordt het tijd voor de eerste races. Er wordt over ruim 500 meter gereden, met een daling van 25 meter. Toch een afstand die je niet naar beneden wilt vallen! Dat is ook goed te merken bij de start van groep 1. De geplande ("lichte") coureur krijgt plankenkoorts als hij aan de start staat. Gelukkig staat de jury het wisselen van coureur toe! De spookrijders blijken een technisch aardig goede zeepkist te hebben. E?n van de weinigen op fietswielen, en een bijzondere stuurconstructie. Ons vermoeden wordt een beetje bewaarheid, want door de grote fietswielen is dit een snelle jongen! Helaas is na één of twee keer starten de stuurinrichting stuk (ie losse katrol rechts), waardoor deze zeepkist tot weinig racevermaak leidde..
Dan is de Markesteen aan de beurt, met als eerste de zeepkist met vlammen. Coureur Thomas probeert eruit te halen wat erin zit, maar -hoewel deze een stuk rustiger op de weg ligt dan de spookrijder- is de snelheid te laag om deze bij te kunnen houden. (maximaal geklokte snelheid volgens GPS is 28.5 km per uur) Daarna mag Sander het ook proberen, in de Markesteen speciaal gepimpte zeepkist van hem thuis te besturen. Helaas, helaas... Zoals boven al te zien is op het kaartje, is er een behoorlijk stuk wat bijna vlak is, en omdat de zeepkist goed op gewicht bespaard heeft, houdt hij zijn snelheid niet vast! Dit betekende dat hulp van buitenaf nodig was om te kunnen finishen...
Wat vervolgens volgt is een serie races waarbij alle zeepkisten een flink aantal maal kunnen starten. Er zit tenslotte een hoop bouwplezier in, maar het raveplezier maakt het pas echt compleet. Over een weer moedigt het publiek aan, en de kleine spatjes regen deren niemand. Toch betrap je jezelf erop dat het eigenlijk een beetje jammer is dat alles goed gaat... Een spectaculaire crash... Eigenlijk hoort het er gewoon bij! We?wensen het niemand toe, maar het hoort toch een beetje bij racerij. Als laatste gewone race wil de jury nog een race met alle zeepkisten tegelijkertijd. Tot nu toe had iedereen de weg alleen (Veiligheid), maar -gewoon omdat het leuke beelden oplevert en spannender racen is- gaan we nu allemaal tegelijk....
En nog voor alle stof is opgetrokken zien we één zeepkist op zijn kop tegen een boom staan. En Mireille van Scouting Rheden ligt eronder! Deze "snel-in-elkaar-geflantste-doch-levensgevaarkijk-remloze" machine is tijdens de race van de weg gedrukt door de explorers van een andere groep. Hoewel er eerst gegrapt wordt over een gescheurde nagel die Mireille aan deze crash overgehouden heeft, is evenlater toch duidelijk dat er een blauwe plek van niet minder dan 10 cm diameter op haar been staat. En de grasmaaier zeepkist is stuk...
Wat rest is de prijsuitrijking. En beide groepen zijn in de prijzen gevallen! De zeepkist van Syme (zwart met vlammen) wint de prijs voor de mooiste zeepkist, en daar valt weinig op af te dingen. En hoewel er is geraced zonder bogen, heeft de jury ' em ook nog eerst bewonderd met de bogen erop. De pechprijs is voor Sanders Zeepkist. Hoewel het absoluut geen trage kist was, zijn alle coureurs van dat team le licht om racen op het rechte stuk mogelijk te maken. Spreek dus met je ouders af dat je minimaal 1 kilogram snoep per week moet eten, of vier keer bij de Mac, dat is nodig voor volgend jaar! En de rest? Nou, HTS student Sander heeft na alle races nog een demo gegeven om te bewijzen dat het remsysteem goed werkt, en is alvast goede ideeen aan het opdoen.

Ook Jaap en Roeland zijn aan het nadenken, over hoe een snelle leidingkist eruit moet zien. Hoe het ook gaat, we denken dat dit zeepkistenspectakel de komende jaren nog flink gaat groeien, en dat is niet onterecht. Er zijn categorieen van Welpen/Kabouters tot leiding stam, alles mag meeracen. We gaan alvast nadenken over volgend jaar, maar niet nadat we de foto's nog even allemaal bekeken hebben! Dat kan hieronder...

En de foto's staan hier!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button