Hoewel het tijdens de opkomsten misschien niet zo opvalt, is achter de schermen 2009 al omgedoopt tot "Het jaar van het dak" Daar merk je weinig van, of het moet "The Bloodhound Gang" neuriende leiding zijn. Echter in groepsraden, bestuurs- en stichtingsvergaderingen heeft het onderwerp al wel wat uurtjes praten veroorzaakt. Mede dankzij de lotenactie en de Gouden Gids/Telefoongids heeft ons dak toch wel in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Ook hebben ouders contact gezocht met het bestuur om eventueel hulp aan te bieden. En waar heeft dit alles toe geleid?

?
?

Binnen ??n maand (november 2009) zal het dak van het Benedengebouw aangepakt worden!

Aan het woord is de voorzitter van de Markesteen, Jaap van Hensbergen.

Is dat niet erg snel?
Ja. We willen het nieuwe dak nog voor de winter intreed geplaats hebben, om meer schade door lekkage te beperken. Water wat op verkeerde plaatsen een blokhut binnenloopt leidt tot schade, maar als het dan ook nog eens bevriest is de schade veel groter.

Volgens eerdere plannen zou er toch twee jaar gespaard moeten worden om deze klus te betalen?
Dat klopt. Er is besloten voordat de loterij gehouden werd?dat we zouden kijken of de opbrengst van twee jaar lotenverkoop een redelijk deel bijeen zou brengen. Er zijn echter inmiddels drie zaken veranderd. In de eerste plaats is er met de laatste lotenactie meer dan ooit verdiend, in de tweede plaats zijn er dit jaar financiele meevallers, en daarnaast is er ook nog de Gouden Gids actie. En bovenal heeft het dus gewoon haast omdat onze spullen stuk gaan!

Dus zitten we nou in November twee weken zonder dak op de blokhut?
Nee. Het oude dak blijft gewoon zitten. Er komt een constructie overheen die het probleem van lekken verhelpt. Daarbij wordt rekening gehouden met de lichtdoorlatende gedeeltes, zodat het niet donker wordt binnen.

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button