Vrijdagavond 16 oktober. Alle leiding, bestuur en explorers worden uitgenodigd door Niels en Paul voor een spel wat eigenlijk "Het grote zaterdagavonspel" van de JOTA zou moeten vervangen. Want helaas, dit jaar geen JOTA. Tenminstie, niet zelf. Speltakken kunnen meedraaien met de Rhedense Pioniers. Echter heeft onze groep een rijke traditie om de zaterdagavond JOTA spellen, en zonder JOTA komt dat een beetje in het gedrang. Daar weten Niels en Paul prima een mauw aan te passen. Klik maar op "lees meer" om erachter te komen wat Karlijn en Steven 's nachts nou samen op een bootje op Biljoen moeten!

Rond 21:30 werd in het Benedengebouw de aftrap gegeven. Twee teams, leiding/bestuur en explo's gemixt, en we beginnen met een moeilijke sudoku. Hier komt een coordinaat uit, wat moet leiden naar een plek in Velp. Uit het oogpunt van eerdere valsspeelacties wordt metteen duidelijk gemaakt dat auto's niet gebruikt mogen worden, evenals het internet wat op sommige mobieltjes zit. Dus als een speer op de fiets naar Velp, en op zoek naar de envelop.

De envelop werd gevonden, iedereen erom heen, en nog voor deze geopend was, begon er een mobieltje te rinkelen in de envelop. Goed getimed, maar we hadden wel zo'n donkerbruin vermoeden dat we bespied werden! De link met het Avro televisiespel "The Phone"? is snel gelegd, maar dat is positief. Veel leiding kent dat spel en heeft geen bezwaar daar in verzeild te raken!  Het is nou al leuk!!

Door middel van opdrachten die "The Phone" uitdeelt, moet van hot naar her geraced worden in Velp. Bepalen wat een bepaalde bestelling zou kosten bij Adams, een tasje vinden bij Biljoen...

Bij Biljoen moet er een bezoekje gebracht worden aan het eiland, en wel met de boot. Welke boot? Nou, die in die plastic tas zit! Tot ieders verbazing blaast Rik de boot "gewoon even op" met de mond! Binnen tien minuten is de boot klaar, maar de andere groep is inmiddels ook al gearriveerd. Er zal dus samen gevaren moeten worden, en het is niet zo'n grote opblaasboot. (en uitgerekend dan heeft er niemand een fototoestel bij zich)

Hoewel de twee kapiteins al nattigheid voelen, bemoeien de andere spelers zich er ook nog even tegenaan. Nee hoor, dat kan die boot makkelijk houden!!! Enfin, binnen twee minuten werd duidelijk dat dat toch niet helemaal klopte, en waren Steven en Karlijn nat tot op hun knieeen.

De volgende opdracht was gelukkig op een lekker warme plek, bij Cafe het Pumpke in Velp-Centrum. In een half uur tijd konden daar onder het genot van een drankje diverse puzzels opgelost worden, waarna er nog een buitenronde kwam. Uiteindelijk moest de eindlocatie, kasteel Biljoen, gevonden worden, waarna men terug kon naar de blokhut voor een gezellig samenzijn!

Een leuke opkomst, die vooral op originaliteitsvlak goed scoorde. Helaas dat het coordinatensysteem niet goed werkte, waardoor "the phone" moest gaan voorzeggen om je verder te helpen. Toch een bijzonder vermakelijk spel!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button