Zaterdag 13 december. De Scoutsopkomst is vandaag geweid aan ons komende zomerkamp. Want waar gaan we eigenlijk heen? Elke twee jaar maakt de leiding er een sport van om de locatie te raden. Dit keer waren 101 stedennamen uitgekozen, en onze zomerkamplocatie stond ertussen. Door middel van opdrachten vielen er telkens namen af. Niet naar Miami, niet naar Calcutta, Groningen, Luik, Charleroi, Brussel... Er blijven steeds minder locaties over. Omdat het al 16:10 is, streept de leiding alle exotische namen in één keer af. Om iedereen niet langer in spanning te laten, starten we gewoon de beamer en laten de zomerkamp locatie maar even zien! Het plaatje hierboven is één van de pitoreque plaatjes genomen op onze zomerkamp locatie... (nieuwsgierig? Klik maar op lees meer!)

 

{youtube width="600" height="480"}ny9n07jOkQQ{/youtube}

 

Goed, we gaan naar Schwangau! Ook wel het dorp van de Koningsburchten genoemd. En niet voor niets! Veel puzzelliefhebbers kennen het beroemde slot Neuschwanstein van de legpuzzels. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende kastelen van Europa! (En door de Disney studio's gebruikt als voorbeeld voor het kasteel van Doornroosje in de Disneyparken)

Schwangau ligt in het zuiden van Duitsland, vlak bij Oostenrijk, tegen de noordkant van de Alpen aan. En dat is goed te zien op onderstaand plaatje. Schwangau is het dorpje wat boven de "haus" van het woord Ferienhaus ligt, met op de achtergrond de Alpen.

Wie nog meer wil zien, moet bij Google afbeeldingen maar even op "schwangau" of "neuschwanstein" zoeken, dan vind je veel mooie foto's!

Wat is de status van het kamp?
We weten de locatie (ongeveer, er is nog geen overnachtingsplek uitgezocht), en de data: zaterdag 25 juli - zaterdag 1 augustus. Al het andere (kosten e.d.) worden later dit seizoen bekend gemaakt. Ook is nog niet precies ingepland welke acties we dit jaar naast koninginnedag nog meer moeten doen om dit financieel haalbaar te maken. En dringende vragen? Iedereen weet de scoutsleiding te vinden!

Jaarplanning

Spearhead Facebook Like Button.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button